ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Залівський Андрій Іванович

Доповідач:

Залівський Андрій Іванович

Статус:

Не прийнятий за основу

Дата:

11.10.2023

ЗАПРОПОНОВАНІ ПОПРАВКИ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 32Р4
Про звернення Червоноградської міської ради Львівської області до Президента України, Прем’єр -Міністра України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України, Міністерства юстиції України, Державної кримінально-виконавчої служби України, Львівської обласної ради, Львівської обласної військової адміністрації щодо залучення осіб, позбавлених волі, до видобування вугілля на базі ПрАТ «Шахта «Надія»


ЧЕРВОНОГРАДСЬКА МІСЬКА РАДА
ЧЕРВОНОГРАДСЬКОГО РАЙОНУ
Львівської області
Тридцять друга сесія восьмого скликання
Р І Ш Е Н Н Я
____________      м.Червоноград №________
Про звернення Червоноградської
міської ради Львівської області до
Президента України, Прем’єр -Міністра України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України, Міністерства юстиції України, Державної кримінально-виконавчої служби України, Львівської обласної ради, Львівської обласної військової адміністрації щодо залучення осіб, позбавлених волі, до видобування вугілля на базі  ПрАТ «Шахта «Надія»
 
Керуючись статтями 140,144 Конституцiї України, Законом України «Про мiсцеве самоврядування в Українi», враховуючи звернення старости виконавчого комітету Червоноградської міської ради (м. Соснівка) від 11.10.2023 № 5215/23, Червоноградська мiська рада
 
В И Р I Ш И Л А:
 
  1. Прийняти звернення Червоноградської  мiської  ради  до Президента України, Прем’єр -Міністра України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України, Державної кримінально-виконавчої служби України, Львівської обласної ради, Львівської обласної військової адміністрації, що додається.
  2. Начальнику загального відділу (Мартенс Т.О.) направити прийняте звернення Президенту України, Прем’єр - Міністру України, Кабінету Міністрів України,  Верховній Раді України, Міністерству юстиції України,  Державній кримінально-виконавчої службі України, Львівській обласній раді,  Львівській обласній військовій адміністрації.
3. Контроль за виконанням рiшення покласти на постiйну депутатську комiсiю з питань депутатської дiяльностi, забезпечення законностi, антикорупцiйної полiтики, захисту прав людини, сприяння децентралiзацiї, розвитку мiсцевого самоврядування та громадянського суспільства, свободи слова та інформації  (Майданович С.В.)
 
 
Мiський голова                                                                          Андрій  ЗАЛІВСЬКИЙ
 
 
Президенту України
 Прем’єр - Міністру України
Кабінету Міністрів України
 Верховній Раді України
Міністерству юстиції України
 Державній кримінально-виконавчої службі України
Львівській обласній раді
 Львівській обласній військовій адміністрації
 
 
Звернення
Червоноградської міської ради Львівської області до Президента України, Прем’єр -Міністра України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України, Міністерства юстиції України, Державної кримінально-виконавчій служби України, Львівської обласної ради, Львівської обласної військової адміністрації, щодо залучення осіб, позбавлених волі, до видобування вугілля на базі  ПрАТ «Шахта «Надія»
 
Ми, депутати Червоноградської міської ради, висловлюємо велику стурбованість ситуацією, що складається для мешканців  в м. Соснівка  Червоноградської територіальної громади.
 На вимогу мешканців м. Соснівка, трудового колективу  ПрАТ “Шахта “Надія” вдруге звертаємось до Вас за допомогою у вирішенні проблеми, яка обурює мешканців, а саме: реалізація ініціативи шахти, відповідно до якої до виконання робіт на вище зазначеному підприємстві мають бути залучені особи, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. 
             Відповідно до наданої, під час зустрічі 04.10.2023р. в старостаті м.Соснівки за участю керівництва шахти, інформації, ініціатором даного проєкту-експерименту  є саме керівництво шахти. А причиною даного експерименту є брак кадрів, через що підприємство працює лише в дві зміни, що не дозволяє повноцінно видобувати вугілля та реалізовувати його, працювати в подальшому без державної підтримки. Зі слів адміністрації стало відомо, що йдеться лише про 10-х засуджених, яких ПрАТ «Шахта «Надія»  планує залучити до роботи в нічну зміну, не пересікаючись з діючими працівниками шахти. Запевнили, що «засуджених» будуть привозити на роботу, і після роботи відвозитимуть на тимчасове місце їхнього перебування. Куди саме, мешканцям  відмовились повідомляти.
          Як стверджує в.о. директора П. Мороз цей експеримент  лише на 1 місяць, все залежить від того як «працівники-засуджені» будуть виконувати свої обов’язки.  Що буде далі?... Це ж, очевидно 20,30…50 осіб…і т. д.  з місць позбавлення волі!
           Також невідомо, за якими статтями та частинами статей ув‘язнені особи, яких збираються залучити до робіт на ПрАТ "Шахта "Надія", є засудженими.
           Зі слів адміністрації відомо, що із залученням  осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, підприємство планує продовжувати свою господарську діяльність із вуглевидобування ще орієнтовно 3-4 роки… І це силами «засуджених»? Слід зауважити, що фахівців, спеціалістів шахтної справи є достатньо серед мешканців нашої громади, які на жаль, при бажанні працевлаштуватися на шахту, стаючи на облік в ТЦК, отримують повістки.
         В соснівчан також є сумніви, що вуглевидобування даним підприємством, не вестиметься під територією міста Соснівка…
 
       Враховуючи вищезазначене, повідомляємо про те, що ми категорично проти залучення до роботи на ПрАТ “Шахта “Надія” людей, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі і просимо:
1.1. Забезпечити вирішення зазначеного питання з урахуванням позиції та вимог громади;
1.2. Негайного втрутитись в ситуацію щодо бронювання працівників вуглевидобувних підприємств, які включені до Переліку підприємств, установ, організацій, які визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 
 
 
 
Прийняте на тридцять другій  сесiї Червоноградської мiської ради восьмого скликання
        12 жовтня   2023 року